Home

Voor wie

Wie zijn wij

Werkwijze

Kids

Contact

Omdat alle kinderen moeten kunnen sporten

Voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening is sporten bij een sportvereniging soms erg lastig. Fitkids is een fitness- en oefenprogramma waarbij kinderen onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut kunnen sporten in een professionele omgeving.
KFL_Logo_Fitkids

Het voornaamste doel van Fitkids is het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van kinderen tussen de 6 en 18 jaar die niet ‘zomaar’ kunnen gaan sporten.
Waar wordt Fitkids gegeven?
Fitkids is een programma van KinderFysio-Luxor in samenwerking met Health Centre Zeewolde. Afhankelijk van de samenstelling van de groep wordt de meest geschikte locatie gekozen.
Hoe kom je bij Fitkids terecht?
De huisarts, specialist, kinderarts of kinderfysiotherapeut kan adviseren om naar Fitkids te gaan.
Wordt Fitkids vergoed door de zorgverzekeraar?
Een aantal zorgverzekeraars vergoedt Fitkids. Er is dan wel een verwijzing van een kinderarts of andere specialist nodig. Bij vragen over de vergoeding kan contact worden opgenomen met KinderFysio-Luxor.

Tim (12) met diabetes

“Voordat ik met Fitkids begon werd ik altijd door mijn moeder naar school gebracht. Nu fiets ik naar school en ga ik op voetbal.”

Jesse (9) met Cerebrale Parese

“Ik wilde helemaal niet sporten voordat ik op Fitkids ging. Nu weet ik dat sporten heel leuk is. Als ik klaar ben met Fitkids dan wil ik gaan badmintonnen.”

Aïsha (15) met astma

“Ik heb zes maanden met Fitkids meegedaan omdat mijn dokter zei dat ik te weinig bewoog en dat het goed voor me zou zijn. Na Fitkids ben ik op Streetdance gegaan samen met mijn vriendinnen!”
KFL
KFL
"Bij Kinderfysio-Luxor vinden we dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Het maakt niet uit welke beperking een kind heeft. Van astma of diabetes tot een lichamelijke beperking, ADHD of ASS; iedereen moet mee kunnen doen.

Met Fitkids leren we kinderen die door omstandigheden weinig bewegen hoe ze weer plezier in sport kunnen krijgen. Dankzij de specialistische ondersteuning die we met het Fitkids-programma kunnen geven is dat voor deze groep kinderen nu ook mogelijk.

Onze uitdaging is het om deze kinderen zo te begeleiden dat ze na een periode van zes maanden tot een jaar er voor kiezen naar een gewone sportvereniging te gaan.”

Intake


De intake, waarbij ook ouders/verzorgers aanwezig zijn, wordt afgenomen door de kinderfysiotherapeut.

De intake bestaat uit een aantal standaardvragen, er wordt gekeken en besproken wat de lichamelijke mogelijkheden en onmogelijkheden zijn en uiteraard wordt besproken wat het kind zelf wil bereiken met Fitkids.

Na Fitkids...


Gedurende het Fitkidsprogramma ontdekt een kind zijn eigen mogelijkheden en wellicht ook welke sport(en) na Fitkids leuk zullen zijn om te doen. De Fitkidsbegeleiders helpen daarbij uiteraard bij.
Zij zijn niet alleen op de hoogte van alle mogelijkheden voor sport en beweging in Zeewolde en omstreken maar kijken uiteraard ook naar de mogelijkheden van ieder kind.

Fitkidslessen


Nadat de intake heeft plaatsgevonden starten de Fitkidslessen. Deze lessen (op dinsdagmiddag) worden gegeven door kinderfysiotherapeuten.

Tijdens de lessen wordt er zowel individueel, op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden er allerlei soorten sport en spel gedaan. Afhankelijk van de groepsgrote en samenstelling zullen de lessen in de oefenruimte van Paramedisch Centrum Luxor of Health Centre Zeewolde plaatsvinden.
Stacks Image 633
Kinderzwerfboek
Stacks Image 671
Home
Contact
Foto gallerij
Facebook
Verklarende woordenlijst

© 2013 KinderFysio - Luxor